Prijs

 Hoeveel kan ik besparen op de frankering van mijn brieven?

Wanneer u kiest voor postzegel-etiketten, of wanneer u meteen een grotere hoeveelheid postzegels koopt, kan u 20% tot 35% besparen op uw portkosten. Wanneer u kiest voor het laten frankeren van uw brieven of mailings door gebruik te maken van onze Pickup & Return Service, dan kan u zelfs tot 40% besparen op uw frankeringskosten.

 Zoveel goedkoper, kan dat wel?

Postzegel.be is erop gericht grote hoeveelheden postzegels te verkopen. Dus hoe groter het volume, hoe groter de korting!

Opgemerkt worden

 Hoe kan ik mijn post laten opmerken in de massa?

Uw post laten opmerken? Gebruik ‘echte’ postzegels die thematisch gekozen zijn volgens het seizoen, uw activiteit of de gelegenheid! Dat kan met onze postzegel-etiketten.

Postzegel-etiketten

 Wat is een postzegel-etiket?

Een postzegel-etiket is een zelfklevende strip met daarop een aantal oudere postzegels gekleefd die samen een toereikend hedendaags briefport vormen.

Deze postzegel-etiketten zijn niet alleen mooier, maar bovendien goedkoper dan de klassieke frankering met nieuwe postzegels. En ze zorgen ervoor dat uw brief opvalt tussen al de rest van wat er in de brievenbus van uw klant valt.

 Hoe groot is zo’n postzegel-etiket?

De etiketten van postzegel.be zijn 4 x 15 cm groot en specifiek afgestemd op het standaardformaat van langwerpige enveloppen. Er is nog voldoende plaats voor uw adresgegevens.

 Wat zijn de voordelen van het gebruik van een postzegel-etiket?

Postzegel-etiketten leveren een besparing op van 20 tot 30% op de frankeerwaarde.

De mooie thematische oude postzegels op het postzegel-etiket zorgen er bovendien voor dat uw gefrankeerde brief opvalt tussen de rest van de post.

 Wat bij tariefwijzigingen?

postzegel.be houdt steeds de tarieven van Bpost in de gaten. Zodra er nieuwe tarieven worden aangekondigd, passen we onze producten aan. De oudere etiketten kan u meestal wel op tijd verwerken. Mocht dat niet tijdig lukken, dan zorgt postzegel.be gratis voor een aanpassing!
(Met een maximum van 100 bijpaswaardes per klant en tot maximaal 1 jaar na uw besteldatum).

 Is een postzegel-etiket onbeperkt geldig?

De zegels in BEF op onze postzegel-etiketten zijn nog geldig tot eind 2027. Tot die tijd kan u nog genieten van kortingen tot 40% op uw frankeerkosten! Daarna gebruiken we enkel nog zegels met tarifering in €, die zijn onbeperkt geldig.

 Wie kleeft al die postzegel-etiketten?

Postzegel.be werkt met een heel team van medewerkers om de postzegels op de etiketten te kleven. Meestal flexi-jobbers, die het een prima extra bijverdienste vinden!

 Hoe moet ik me zo’n etiket voorstellen?

Wanneer u beschikt over een BTW nummer, kan u via deze link voor 1 € een testpakket bestellen van 3 etiketten.

Frankeren met postzegels

 Zijn zegels in Belgische Frank echt nog altijd bruikbaar?

Absoluut! Postzegels zijn via een overheidsinstantie uitgegeven. De postzegels in BEF blijven nog geldig tot eind 2027. De zegels in € zijn onbeperkt geldig.

 Zijn er 2 versies van permanente geldigheid?

Tussen 2007 en 2017 hadden zegels geen vermelding, zelfs geen cijfer. Sinds 2015 staat er een ‘1’ op. De oudere zegels zonder vermelding hebben echter dezelfde waarde als de nieuwere zegels met een ‘1’ en zijn eveneens onbeperkt geldig.

 Wat is een ‘prior’ zegel?

In 2010 had de Belgische Post de ‘prior’ dienstverlening in het leven geroepen. Ondertussen is deze regeling gewijzigd en mag u deze oude zegels met vermelding ‘prior’ dus NIET meer als ‘prior’ zegel gebruiken. Ze zijn wel nog gewoon geldig als zegel met een permanente waarde.

 Zegels met een ‘1’ of ‘3’ in een bolletje. Wat wil dat zeggen?

Een ‘1’ in een bol met sterren is een zegel met permanente geldigheid ‘Europa’. Een ‘1’ in een wereldbol is een zegel met permanente geldigheid ‘Wereld’. Deze geldigheid is voor een genormaliseerde zending (tot 50 gram). De variant met ‘3’ is voor een niet-genormaliseerde zending (tot 100 g). Er bestaat geen zegel met ‘2’ in een bol.

Algemeen

 Wat is een genormaliseerde zending?

Genormaliseerd

rechthoekige vorm (niet vierkant!!)
gefrankeerd in de rechterbovenhoek op de zijde van de enveloppe waar zich het adres van de bestemmeling bevindt
minimumafmetingen: 90 x 140 mm
maximumafmetingen: 125 x 235 mm
maximumgewicht: 50 g
maximumdikte: 5 mm

Als uw zending niet voldoet aan ALLE voorwaarden voor een genormaliseerd formaat, dan is het tarief voor niet-genormaliseerde zendingen van toepassing.

 Is dit de website van Bpost?

Postzegel.be is een website van Thinco BV. We zijn een groothandel in postzegels. Wij kopen grote hoeveelheden postzegels, verwerken die (los en/of op etiketten) en verkopen die opnieuw. Door de grote volumes kunnen we interessante kortingen geven.